EuroGames Helsinki ja Helsinki Pride värittävät juhannuksen jälkeisen viikon sateenkaarenväreillä.

Helsinki Priden teemana on tänä vuonna media ja kulttuuri, joka tulee näkymään monipuolisesti Pride-viikon ohjelmasisällöissä. Ohjelmasisältö näyttää tänä vuonna todella mahtavalta; esimerkiksi keskustelutilaisuuksia transnäkyvyydestä on paljon. Helsinki Pride pyrkii omalta osaltaan vaikuttamaan siihen, että Helsinki on lhbtiq-ihmisille turvallinen paikka olla ja elää.” HeSetan puheenjohtaja Annu Kemppainen summaa.

“EuroGames Helsinki tuo kaupunkiin tuhansia urheilijoita sekä heidän ystäviä ja perheenjäseniä. 14 urheilulajia ja lukuisat lajisuorituspaikat värittävät kaupunkikuvaa. Tapahtumien keskipisteeksi Kansalaistorille rakennetaan EuroGames Village, joka palvelee sekä kilpailijoita, että kaikkia kaupunkilaisia neljän päivän ajan. Kisakylä avataan keskiviikkona 29.6. klo 18:30 komeasti lukuisten huippuartistien esiintymisillä.  Kisakylän ainutlaatuisuus ovat saunat ja paljut, joilta voi seurata ohjelmaa esiintymislavoilla. Kaikki tapahtumat ovat ilmaisia ja avoinna kaikille kaupunkilaisille”, tapahtumapäällikkö Jussi Latvala kommentoi.

Helsingin kaupunkimarkkinointi-yksikön päällikkö Saila Machere iloitsee: ”Hienoa, että Helsinki on EuroGames 2016 -isäntäkaupunki. Helsingissä halutaan mahdollistaa laaja tapahtumien kirjo yhteisöllisyyden tukemiseksi sekä kaupungin vetovoimaisuuden kasvattamiseksi. Menestyksekkäästä kaupungista löytyy ihmisten, tapahtumien ja erilaisten kohtaamisten kirjo: täällä jokainen voi olla oma aito itsensä. Toivotan kaikki osallistujat ja vierailijat sekä Pride-viikon tervetulleiksi nauttimaan Helsingin kesästä ja palveluista. ”


“LHBTIQ-kohderyhmä on Helsingille tärkeä, ja olemme saaneet hyvää palautetta Helsingistä LHBTIQ-kaupunkina esimerkiksi kansainvälisiltä toimittajilta. Helsinki on kaupunki, jossa tasa-arvoisuutta arvostetaan”, kommentoi Visit Helsingin viestintä- ja mediavastaava Eija Väliranta.

Nähdään pian Helsingissä.