Eurooppalaiset seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen urheilukilpailut järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa Suomessa. Kisat alkavat Helsingissä keskiviikkona 29.6. ja jatkuvat lauantaihin 2.7. asti. Viralliset avajaiset järjestetään keskiviikkona 29.6. klo 18.30 Kansalaistorille rakennetussa EuroGames-kisakylässä.

Nelipäiväisten kisojen aikana yli 1 500 urheilijaa 40 eri maasta osallistuu 14 eri urheilulajiin. Yhteiseurooppalaiset EuroGames-kisat järjestetään tänä vuonna 16. kertaa. Helsingin kisat ovat Euroopan suurin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille järjestetty tapahtuma. Kaikki EuroGames-tapahtumat ovat ilmaisia ja avoinna kaikille, niin helsinkiläisille kuin matkailijoillekin.

“EuroGames Helsinki tuo kaupunkiin tuhansia urheilijoita sekä heidän ystäviään ja perheenjäseniään. 14 urheilulajia ja lukuisat lajisuorituspaikat värittävät kaupunkikuvaa. Tapahtumien keskipisteeksi Kansalaistorille rakennetaan EuroGames Village, joka palvelee sekä kilpailijoita että kaupunkilaisia neljän päivän ajan”, Eurogames Helsingin tapahtumapäällikkö Jussi Latvala kertoo.

EuroGames Helsinki 2016-kisojen virallinen suojelija on Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö. Kisatapahtuman tukijoiksi ovat ilmoittautuneet nyrkkeilijä Elina Gustafsson, salibandypelaaja Mikko Kohonen, jalkapalloilija Tinja-Riikka Korpela, uimari Ari-Pekka Liukkonen, koripalloilija Michaela Moua, ratakelaaja Toni Piispanen, jääkiekkoilija Noora Räty sekä lentopalloilija Elina Salomäki.