EuroGames Helsinki 2016-kisojen virallinen suojelija on Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö. Kisatapahtuman tukijoiksi ovat ilmoittautuneet nyrkkeilijä Elina Gustafsson, salibandypelaaja Mikko Kohonen, jalkapalloilija Tinja-Riikka Korpela, uimari Ari-Pekka Liukkonen, koripalloilija Mikaela Moua, ratakelaaja Toni Piispanen, jääkiekkoilija ja jääkiekkovalmentaja Noora Räty sekä lentopalloilija Elina Salomäki.

Elina Gustafsson on 24-vuotias nyrkkeilijä Porista. Hän voitti pronssia nyrkkeilyn MM-kisoissa. Gustafsson on voittanut useita Suomen mestaruuksia ja kaksi Pohjoismaisen mestaruutta. Hän tavoittelee pääsyä vuoden 2020 olympialaisiin.

Huom: Elina Gustafsson antaa kuntonyrkkeilyopetusta Eurogames-kisakylässä torstaina 30.6. klo 18.00 – 18.45.

Mikko Kohonen on yksi Suomen tunnetuimmista salibandynpelaajista. Hän on voittanut joukkueensa kanssa kahdesti MM-kultaa ja kolmesti Suomen mestaruuden. Kohosella on hallussaan useampia suomaisia salibandyennätyksiä: hän on mm. tehnyt eniten maaleja kuin kukaan muu suomalainen maajoukkuepelaaja ja hän on tehnyt maaliennätyksen yksittäisessä mestaruusottelussa. Kohosen kotijoukkue on Seinäjoen peliveljet.

Tinja-Riikka Korpela on Suomen jalkapallon maajoukkueen pitkäaikainen maalivahti. Hän pelaa tällä hetkellä FC Bayern Münchenin joukkueessa. Korpela on uransa aikana pelannut Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Hän siirtyi kansanväliselle uralle vuonna 2006. Vuonna 2014 hänet palkittiin maailman 4. parhaaksi naismaalivahdiksi. Korpeala on tavattavissa mm. jalkapalloilijoiden etkoille keskiviikkona 29.6. Lisätietoa.

Ari-Pekka Liukkonen on kilpauimari, joka on edustanut Suomea Lontoon olympialaisissa vuonna 2012. Hän on sijoittunut parhaimmillaan kolmanneksi 50 metrin vapaauinnissa Maailmancupissa Berliinissä 2011. Hän on voittanut pronssia EM-kisoissa ja useita mestaruuksia SM-tasolla lyhyen radan perhos- ja vapaauinnissa. Liukkonen teki uuden suomen ennätyksen vuoden 2016 SM-kilpailuissa 100 metrin vapaauinnissa.

Vuonna 2014 Liukkonen kertoi avoimesti homoudestaan Ylen televisio-ohjelmassa. Hän on ensimmäinen suomalainen huippu-urheilija, joka on kertonut homoudestaan uransa aikana.

Michaela Moua on entinen ammattikoripalloilija, joka on urallaan pelannut huippujoukkueissa kuudessa eurooppalaisessa maassa yli 10 vuoden ajan. Suomen maajoukkueessa Moua pelasti vuosina 1994 – 2010. Urheilu-uransa jälkeen hän työskentelee psyykkisenä urheiluvalmentajana ja tekee työtä integraation, yhdenvertaisuuden ja tasa-arvoisuuden puolesta sekä rasismia vastaan. Moua on mukana konferenssissa perjantaina 1.7. Lisätietoa.

Toni Piispanen on ratakelauksen maailmanmestari ja euroopanmestari sekä paraolympialaisten kultamitalisti. Hän osallistuu Rion olympialaisiin 100 metrin sprinttikelaukseen. Liikuntatieteiden maisteri Piispanen työskentelee suunnittelijana valtion liikuntaneuvostossa, joka käsittelee liikuntakulttuurin tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta. Piispanen on mukana perjantaina 1.7. järjestettävässä paneelissa. Lisätietoa.

Noora Räty on Suomen menestynein naismaalivahti. Hän on osallistunut kolme kertaa olympialaisiin ja pelannut viisi kertaa MM-kilpailussa. Räty pelasi Suomen maajoukkueessa Yhdysvaltain MM-kisoissa vuonna 2012 kun Suomi pääsi neljänneksi. Kaudella 2014–2015 hän pelasi miesten Mestiksessä Kiekko-Vantaan joukkueessa torjuntaprosentilla 89,34 kahdeksassa ottelussa. Kauden 2015–2016 Räty edusti miesten Suomi-sarjassa pelaavaa Keski-Uudemaan KJT:tä. Tällä hetkellä Räty valmentaa Yhdysvalloissa.

Elina Salomäki pelaa ammatikseen lentopalloa ja on ollut Suomen maajoukkueen kapteeni. Salomäki on voittanut joukkueensa kanssa pronssia Saksan Bundesliigassa. Hän on pelannut ammattilaisena Suomessa, Saksassa ja Espanjassa. Kansanvälistä kokemusta Salomäki on saanut Louisianan yliopiston joukkueessa, jota hän on myös valmentanut kahden vuoden ajan.

Urheilija, haluatko osoittaa tukesi tapahtumalle? Jaa meidän materiaalia sosiaalisessa mediassa, tule paikalle urheilutapahtumiin, kisakylään ja ole osa EuroGamesia.